2017. február 13., hétfő

Luxen

Üdvözlet a Blognépnek!


Most egy kis intermezzo következik az alkotások szimfóniájában. Egy új, az eddigiektől eltérő, témát hoztam nektek. Felkeresett az egyik ismerősöm ismerőse ( és most nem ragozom tovább, hogy az ismerősének a lányának a férjének az öccsének volt barátnőjének a felesége, mert szerencsére nem bonyolult ismeretségi kapcsolatról van szó), hogy megírná szívesen a barátnéja helyett a Luxen ismertetőt. És lám, így is lett. Az email váltás megtörtént, a mű megkomponálva. Füleket helyezni, kezdődik az előadás:  




Luxen




Ismertető a sorozatról: Vörös pöttyös, természetfeletti sorozat, 5 részes (Obszidián, Ónix, Opál, Origin, Opposition), befejezett.
A főszereplő: Katy, aki Nyugat-Virginiába költözik az anyukájával. Hamar összeismerkedik a szomszédjaival, a mindig vidám, heves természetű Dee-vel, és Dee bátyjával, a mogorva, öntelt Daemonnel, aki teljesen ellenzi Katy és Dee barátságát. Ahogy halad a történet, a városban egyre furcsább dolgok történnek, titkok derülnek ki Katy újdonsült szomszédjairól, és amikor megkezdődik a suli, és meghallja a különböző pletykákat, már biztos benne, hogy valami nincs rendben. Katyben egyre erősebb vonzalom ébred Daemon iránt, és kiderül a legnagyobb titok, amit mindenáron el akartak hallgatni Kat elől. Daemon és Dee egy különleges földönkívüli fajhoz tartozik, a luxenekhez. Ugyanúgy néznek ki, mint az emberek, így teljesen be tudtak épülni. Különböző képességeik vannak, amiket ha egy ember közelében használnak, az nyomot hagy a bizonyos emberen. Ami azért veszélyes, mert a luxenek halálos ellenségei, az arumok, a nyom segítségével megtalálhatják őket, és akkor az életüket fenyegetik. Ezért Daemon, az egyik legerősebb luxen Katy közelében marad, hogy megvédje, amíg el nem halványul a nyom. Innentől kezdve már jönnek a még izgalmasabb részek, arumok jelennek meg, és bejön a képbe a Védelmi Minisztérium, ami szintén veszélyt jelent számukra. Az idős luxencsoport is kérdőre vonja  Daemont Katyvel kapcsolatban, mert emberek nem tudhatnak a földönkívüliek létezéséről. Egyre több veszélynek és bonyodalomnak lehetünk szemtanúi, új szereplők jönnek a képbe, és sosem lehet, tudni, ki áruló, és ki mond igazat.
Kiegészítők: Shadows (Luxen 0,5) - előzmények egy másik szereplő szemszögéből, ezt a sorozat elolvasása után ajánlom, mert lespoilerezze az első két könyvet.
Oblivion 1 - Daemon szemszögéből írja le az Obszidiánt. Más szemszögből íródott könyvekben sokszor elkövetik azt a hibát, hogy unalmassá válik, ha ugyanazokat a jeleneteket írják le, de ebben rengeteg új jelenet is szerepel, és nagyon megéri elolvasni!
Oblivion 2 - Daemon szemszögéből írja le az Ónixot.
Obsession - spin-off kötet, egy arum és egy ember lány szerelméről szól, akik fontos szerepet játszanak a sorozatban.
Véleményem: Jennifer L. Armentrout kitűnő író, sok vicces, szenvedélyes, izgalmas jelenetet tartalmaz a sorozat, nem lehet rajta unatkozni. Háromszor olvastam el a köteteket, és még harmadjára is ugyanúgy izgultam, mint az elsőnél. Rengeteg fordulat van benne, amikre nem számítottam volna, a szereplők nagyon kidolgozottak és szerethetőek. Az írásmód könnyen megérthető, és nagyon élveztem olvasni. Rengeteg mindent adtak nekem ezek a könyvek, sokszor nevettem és sírtam is rajtuk, szóval érzelmekben nem volt hiány.
Minden fantasy, Vörös pöttyös rajongónak nagyon ajánlom!



írta: Simcsik Mónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése